vineri, 13 ianuarie 2017

Anul acesta poti opta pentru un sejur in Ras Al Khaimah



Ras Al Khaimah este zona in care localnicii din Dubai aleg sa evadeze, fiind situat in regiunea nordica a Emiratelor Arabe Unite, fiind protejat de impunatorii munti Hajar. Din punct de vedere istoric, regiunea este foarte importanta, intrucat siturile arheologice au evidentiat faptul ca zona fost populata inca din mileniul III i.H. astfel ca muzeul National nu trebuie ratat. Cu alte cuvinte, cu siguranta ca un sejur in Ras Al Khaimah aduce o experienta grozava pentru turisti de toate varstele, care au ocazia de a se bucura de un oras modern, ce pastreaza atmosfera de alta data in anumite cartiere si care evidentiaza viata pescarilor inainte de descoperirea petrolului la mijlocul secolului XX.




Fortareata Dhayah

Aceasta a fost ridicata in secolul al XVI-lea intr-un loc strategic, de unde poate fi vegheat golful. Ca un turn defensiv militar, fortareata a jucat in rol important in istoria orasului si este printre singurele care a mai ramas in conditii bune, intrucat celelalte au fost distruse in urma unei batalii cu puterile britanice de la sfarsitul secolului XIX, in urma careia nu au ramas decat cateva ramasite.




Muzeul Perlei

Industria perlelor este cand una dintre cele mai importante aici, iar acest muzeu este ideal pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre ce presupunea acest loc de munca periculos, fiind expuse echipamente speciale, o colectie impresionante de perle si bineinteles, informatii despre cum se culegeau acestea.

Muzeul National

Orice sejur in Ras Al Khaimah este complet abia dupa ce se viziteaza acest muzeu unde sunt gazduite colectii arheologice si etnologice excelente. Camera Qawasim este localizata la nivelul 1 si se remarca printr-o serie de documente, manuscrise si scrisori ale conducatorilor regiunii si cei britanici, insa vizitatorii pot descoperi arme traditionale, obiecte excavate in zona, alaturi de viata traditionala in emirate, arhitectura, pescuit si multe altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu